(ENG)

Ārvalstu investoru padomes (FICIL) biedru sanāksmē darbam organizācijas valdē ievēlēti divi jauni valdes locekļi – Īans Kenedijs (Iain Kennedy) un Ilze Zoltnere.

Īans Kenedijs ir apdrošināšanas akciju sabiedrības Balta valdes priekšsēdētājs. Viņam ir vairāk nekā 15 gadus ilga pieredze apdrošināšanas jomā, strādājot Latvijā, Polijā, Saūda Arābijā, Čehijā un Lielbritānijā. Ī. Kenedijs ir ieguvis augstāko izglītību biznesa vadībā Lielbritānijā, Liverpūles Džona Mūra universitātē (Liverpool John Moores University).

Ilze Zoltnere vada Luminor bankas Korporatīvo departamentu un atbild par bankas biznesa klientu apkalpošanu. Ilzei ir augstākā līmeņa vadības pieredze vairākos autoindustrijas uzņēmumos, finanšu jomā, telekomunikācijās, kā arī mediju nozarē. I. Zoltnere ir absolvējusi Rīgas Biznesa skolu, iegūstot maģistra grādu uzņēmumu vadībā (MBA).

FICIL valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone: “Es priecājos mūsu komandā uzņemt jaunos papildspēkus! Viņu pieredze paplašinās mūsu kompetences un stiprinās mūsu organizācijas spēju pieņemt tālredzīgus un stratēģiskus lēmumus. FICIL misija ir būt par vienota Latvijā strādājošo ārvalstu uzņēmumu viedokļa paudēju, tādēļ ir svarīgi, lai mūsu lēmumu pieņemšanā būtu pārstāvēts plašs nozaru klāsts.”

FICIL valdi vada Circle-K Latvia izpilddirektore Gunta Jēkabsone. Valdes priekšsēdētāja vietnieki ir SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts un būvmateriālu ražošanas uzņēmuma Schwenk Latvija valdes loceklis Māris Gruzniņš. Valdē strādā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors Arnis Sauka, auditorkompānijas PwC pārstāve Baiba Apine, kā arī zvērināta advokāte, biroja Kļaviņš Ellex partnere Zinta Jansons.

FICIL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies 38 lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, 10 ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā, Francijas Ārējās tirdzniecības padome un Rīgas Ekonomikas augstskola. FICIL mērķis ir izmantot tās biedru pieredzi un zināšanas, lai sniegtu rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai Latvijā un konkurētspējas uzlabošanā ārvalstu investīciju piesaistē.

Kopš FICIL izveidošanas 1999. gadā, ik gadu pavasarī notiek augsta līmeņa tikšanās starp ārvalstu investoriem un Latvijas valdību, lai apspriestu svarīgākos veicamos darbus biznesa vides uzlabošanā. Šogad augsta līmeņa sanāksme notika 31. maijā, kuras laikā FICIL kā galvenās prioritātes izvirzīja nepieciešamību veicināt darbaspēka pieejamību, tostarp atvieglojot darbaspēka piesaisti no ārvalstīm, kā arī jauna pārvaldības modeļa ieviešanu universitātēs un augstskolās.