Publicēts Ministru kabineta mājaslapā 2023. gada 5. aprīlī 

Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, 5. aprīlī, tikās ar jaunievēlēto Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdi, lai pārrunātu valdības plānotos darbus un risinājumus ātrākai ekonomikas transformācijas iedzīvināšanai.

FICIL valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska informēja, ka FICIL ir izvērtējusi un sagatavojusi priekšlikumus Valsts kancelejas izstrādātajam Valsts pārvaldes modernizācijas plāna 2023.–2027. gadam projektam. Z. Elksniņa-Zaščirinska norādīja, ka viens no ekonomikas transformācijas īstenošanas priekšnoteikumiem ir spēcīga un kompetenta valsts pārvalde, tādēļ FICIL ir ieinteresēta Valsts pārvaldes modernizācijas plāna pilnveidošanā un sekmīgā īstenošanā.

Tāpat tikšanās laikā Ministru prezidents un FICIL valdes locekļi pārrunāja valdības plānus valsts drošības un enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, cilvēkkapitāla attīstībā, valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā un ēnu ekonomikas apkarošanā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pateicās FICIL valdes locekļiem par sniegtajiem priekšlikumiem un pauda cerību par konstruktīvu dialogu arī turpmāk.

05.04.2023. Ministru prezidenta Krišjāņa kariņa tikšanās ar jaunievēlēto Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdi.
Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja